Indy Broodkoorn

Mijn verhaal

“Wat ben je er vroeg bij!”

Een mooi compliment dat ik nu zeker durf te accepteren. Voorheen dacht ik daar anders over. Op 17-jarige leeftijd verloor ik namelijk mijn vader aan de gevolgen van COPD. Na zijn overlijden ben ik snel volwassen geworden. Bovendien kom ik uit een groot gezin waarin ik het enige meisje ben. Al snel voelde ik me verantwoordelijk voor het welzijn van iedereen, hoewel ik me dat destijds nog niet realiseerde. Ik was het soort kind dat altijd netjes binnen de lijntjes liep, alles deed wat ‘moest’ gebeuren, en al helemaal niet klaagde. Ik was een ‘braaf’ kind, zoals ik wel eens hoorde. Een mooi compliment, toch?

Dit leidde er later echter wel toe dat ik me niet gezien voelde, nooit mijn stem durfde te laten horen en al helemaal niet te veel voor anderen wilde zijn. Dit beperkte me in relaties, vriendschappen, op het werk en eigenlijk in alle aspecten van het dagelijks leven. Daarnaast droeg ik onverwerkt verdriet met me mee omdat ik het overlijden van mijn vader nog niet verwerkt had. Ik dacht altijd: gewoon doorgaan, rechte rug, en niet klagen! Dit was natuurlijk een patroon van mij geworden: vooral niet te veel zijn, want dan ben je ‘een braaf kind’. Mijn hele leven leefde ik vanuit deze overtuigingen.

Dit heb ik jaren volgehouden, totdat alles me te veel werd en ik instortte. Dit uitte zich bij mij in maandelijks 1 à 2 keer ziek zijn. Ik begreep dit niet: hoe kan een jonge, ‘gezonde’ meid elke maand ziek zijn?

Hierbij voelde ik me ook vaak eentonig, zat ik niet lekker in mijn vel, en wist ik gewoon niet meer wat ik met mezelf aan moest.

Ik had iets nodig, moest iets met mezelf doen, en op het moment dat ik dat voelde, diende er een mogelijkheid zich aan. Het was een innerlijke reis waarbij je terugging naar je ware kern. Ik voelde meteen een JA en greep de kans met beide handen aan. Hier leerde ik wat zelfliefde was en dat je verleden en je trauma’s jou niet definiëren als persoon. Hoewel het soms wel zo voelde omdat het zo ‘normaal’ was geworden. De les dat ik mijn hele leven kon veranderen door mijn trauma’s onder ogen te zien, veranderde alles voor mij. Dit betekende dat ik niet mijn trauma’s ben, maar dat ik handel vanuit het trauma.

Dit is ook de les die ik wil overbrengen naar anderen. Iedereen verdient namelijk deze vrijheid. Vrij zijn van je trauma’s, vrij zijn van overtuigingen die je over jezelf hebt, vrij zijn van de blokkades die je draagt. Dit begint bij het onder ogen zien en aankijken van jezelf en dus je verleden.

Sinds oktober 2023 ben ik in verwachting van mijn eerste kindje. Ook binnen het moederschap realiseer ik me dat mijn persoonlijke ontwikkeling mijn verantwoordelijkheid is tegenover mijn kindje. Ik gun mijn kind een schone lei, en dat begint bij mijzelf. Mijn trauma’s hoeven niet de trauma’s van mijn kindje te worden. Daarom vind ik het persoonlijk ook zo belangrijk om met mijn eigen groei bezig te blijven. Daar begint je vrijheid, ook in het moederschap.

Over mij

Mijn ontwikkeling & doelen

Als coach ben ik ook actief bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling. Om mij beter te leren kennen, deel ik hieronder een paar van mijn persoonlijke doelen. 

Leren loslaten
0 %
Meer in mijn vrouwelijke energie treden
0 %
Helend Mooi naar een next level brengen
0 %
Baby #1 in the making!
0 %

Ervaring

2023

Verdiepingscursus Innerlijk Kind Werk

Net als Familie Opstellingen sprak ook Innerlijk Kind Werk mij aan. In de praktijk heb ik ondervonden dat Familie Opstellingen en Innerlijk Kind Werk een prachtige combinatie is om mee te werken!

2022

Cursus Vrouwelijk Leiderschap

Ik heb deze cursus zowel voor mezelf (mijn persoonlijke ontwikkeling) gevolgd als voor expertise om toe passen binnen Helend Mooi. 

2022

Verdiepingscursus Familie Opstellingen

Mijn interesse ging heel erg uit naar familie opstellingen. Ik heb zelf meerdere familie opstellingen beleefd en dit heeft mij persoonlijk erg geholpen maar vooral ook geïnspireerd. 

2021 - 2022

UNLP – Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling & Communicatie

In 2022 ben ik afgestudeerd aan de UNLP (Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling & Communicatie) waarbij ik coaching heb ontdekt! Hier heb ik technieken geleerd als R.E.T., NLP, systemisch werk/familie opstellingen en innerlijk kind. 

2017 - 2020

Maatschappelijke zorg - Persoonlijk begeleider, Agogisch medewerker - ROC Midden Nederland

In 2020 ben ik afgestudeerd aan het ROC waarbij ik voor het eerst kennis maakte met ouderenzorg, psychiatrie, jeugd, verslavingszorg, begeleid wonen, 24-uur zorg en de gehandicaptenzorg. Hieruit is ook mijn passie voor mensen en hen motiveren om alles uit het leven te halen ontstaan.